Incalzire & Aer Conditionat. Peste 10 ani de experienta in sectorul HVAC.

L-V: 08:00 - 17:00

Str. Sf. Apostoli Petru si Pavel 29/C, Timisoara

Obtine garantie

Inregistreaza-ti garantia

Suna acum: : 0727.798.562

e-mail: contact@aer-vest.ro

Ghidul cumparatorului

In zilele de vara, cand caldura devine insuportabila, aerul conditionat devine o necesitate atat pentru confortul cat si pentru randamentul nostru. Acasa, la servici sau in masina, ne salveaza de momente neplacute si chiar de problemele medicale cauzate de caldura excesiva.

Conform ultimelor studii, intretinerea necorespunzatoare a aparatelor de aer conditionat poate polua aerul din casa de pana la 10 ori mai mult decat este aerul de afara. Se stie ca cele mai multe cauze ale infectiilor respiratorii si a alergiilor sunt praful si alergenii, care intr-un aparat de aer conditionat neingrijit traiesc intr-un mediu optim pentru a se dezvolta.

Achizitia aparatului de aer conditionat este primul si cel mai simplu pas. Cel de-al doilea pas, instalarea aparatului, poate deveni un calvar. Fie magazinul nu ofera instalarea, fie echipele de montaj sunt foarte ocupate si trebuie sa asteptati, uneori mai mult de 10 de zile.

Acest ghid te va ajuta sa alegi cel mai bun aparat de aer conditionat pentru tine si locuinta ta.

1. Ce model de aer conditionat sa aleg?

Dupa cum probabil stiti, exista mai multe tipuri de aparate de aer conditionat. In cele ce urmeaza vom descifra mai multe tipuri si vom prezenta principalele avantaje ale fiecarora.

Aparate de aer conditionat de tip split: Acest tip de aparat este compus dintr-o unitate principala, care contine compresorul, si una sau mai multe unitati interioare, dupa caz. Acestea se folosesc de regula pentru spatii de pana la 60 de metri patrati.

Aparate de aer conditionat mobile: Acest tip de aparat functioneaza oarecum diferit fata de aparatele fixe. Ele sunt formate din doua parti prin intermediul carora are loc schimbul de caldura si dintr-o alta unitate care imprastie aerul in incapere. La cele mai multe modele, aerul este trecut printr-un filtru de carbune care are rolul de a-l purifica, eliminand toate impuritatile si bacteriile. Mai apoi, aerul este racit dupa care este pregatit de utilizare. Cele mai importante avantaje ale acestui tip de aparat sunt: pretul redus fata de aparatele clasice, procedeul simplu de montare si portabilitatea.

2. Cum aleg un aparat de aer conditionat?

Pe scurt, raspunsul ar fi in functie de capacitatea necesara spatiului pentru o climatizare eficienta. Exista mai multe optiuni disponibile:

20-25mp: 9.000BTU

25-35mp: 12.000BTU

40-50mp: 18.000BTU

60-70mp: 24.000BTU

O camera de 20 mp situata la parter, cu ferestre spre Nord, nu are acelasi necesar de racire cu o camera de 20 mp situată la ultimul etaj (cu terasa deasupra) si cu ferestrele spre Vest. Cea din urma are un necesar de racire mai mare decat prima. Necesarul de caldura reprezinta suma tuturor aporturilor de caldură ale incaperii respective: aporturi de caldura prin ferestre, prin peretii exteriori, interiori, aporturi de la persoanele din incapere, echipamente electronice, etc.

Nota: Unitatile de termoficare britanice / h , este unitatea folosita pentru a determina necesarul de putere pe care aparatul trebuie sa il aiba in functie de suprafata spatiului in care se doreste aparatul de aer conditionat.

3. Cum intretin corect un aparat de aer conditionat?

Mentenanta preventiva facuta de doua ori pe an ajuta la o mai buna si eficienta functionare a aparatului de aer conditionat.

4. Cum imi dau seama daca aparatul de aer conditionat functioneaza in parametrii?

Daca aparatul de aer conditionat nu mai sufla aer rece si nu elimina condens, probabil nu mai are suficient freon.
Acestea au fost sfaturile si recomandarile noastre referitoare la alegerea unui aparat de aer conditionat.

Nu uita sa verifici oferta noastra si sa te abonezi la newsletter!