Incalzire & Aer Conditionat. Peste 10 ani de experienta in sectorul HVAC.

L-V: 08:00 - 17:00

Str. Sf. Apostoli Petru si Pavel 29/C, Timisoara

Obtine garantie

Inregistreaza-ti garantia

Suna acum: : 0727.798.562

e-mail: contact@aer-vest.ro

FAQ

Intrebari Frecvente

Tu intrebi, noi iti raspundem

HVAC este prescurtarea din limba enlgeza pentru (H) Incalzire, (V) Ventilatie, (AC) Aer Conditionat. Termenul este folosit adesea pentru a descrie intreg sistemul de incalzire si racire, care consta in lucrari de conducte, filtre de aer, controale de umidifcare si registre.

Cea mai importanta parte a aspectului de intretinere este mentinerea fluxurilor de aer nerestrictionate. Praful, murdaria si resturile sunt cei mai rai dusmani ai sistemului HVAC. Indiferent daca este vorba de o unitate interioara sau exterioara, trebuie sa pastrati toate filtrele curate și schimbatoare de caldură si bobine fara restrictii.

Recomandam ca sistemul dvs. de incalzire si racire sa fie verificat si intretinut de doua ori pe an; in mod ideal o primavara si o toamna. De asemenea, va recomandam sa va schimbati in mod regulat filtrul, in functie de tipul de filtru pe care il aveti. Numai acest lucru poate elimina multe dintre cele mai frecvente probleme care trebuie fixate si poate reduce semnificativ probabilitatea unei defectiuni grave.

Conditiile de garantie se modifica de la producator si de la compania care instaleaza. Expertii Air-Vest pot verifica starea de garantie a sistemului dvs. de incalzire si racire prin formularul Garantie.

Majoritatea aparatelor de aer conditionat poseda functiile standard de Racire / Incalzire / Dezumidificare / Ventilatie. In plus fata de acestea, sistemele mai complexe si implicit mai scumpe au si functii de purificare realizand o filtrare mai buna a aerului prin intermediul unor filtre speciale, functii de autocuratare care previn aparitia bacteriilor sau a mucegaiului in interiorul aparatului de aer conditionat si diverse functii de programare ale aparatului.

Yes. Loud heating and cooling equipment contribute to sound pollution. Although no financial savings are tied to lower sound levels, the sound rating of a cooling system can have a considerable effect on comfort and enjoyment of your home. The sound level of an air conditioner or heat pump depends on a variety of factors, such as the age and make of the unit, and whether the compressor is insulated or not can contribute to the amount of noise it makes.

Toate functiile enumerate mai sus se reflecta in final, evident, in pretul produsului. In consecinta, pretul unui aparat de aer conditionat variaza in functie de capacitate, performante tehnice si energetice, numarul si calitatea functiilor pe care le indeplineste, dar si in functie de brand, un aparat de aceeasi capacitate si cu aceleasi performante tehnice putand costa pana la de doua ori mai mult la brandurile de top.
Trebuie amintit faptul ca preturile sistemelor de climatizare au suferit o crestere semnificativa odata cu trecerea de la vechile sisteme ON/OFF la sistemele INVERTER (din cauza noilor norme europene in ian 2013), performantele lor energetice crescand proportional de altfel, astfel, pretul unui aparat de aer conditionat de capacitate medie – 9000 BTU, destinat sa climatize o suprafata de 15-25 mp pleaca de la aprox. 1300 lei si poate ajunge pana la aproximativ 5000 lei pentru un aparat performant la brandurile consacrate.
Un pret mare nu inseamna neaparat un produs de calitate asa cum 30 C nu inseamna neaparat vreme buna, ci mai degraba se pune problema alegerii aparatului potrivit locuintei, nevoilor si pretentiilor beneficiarului. Astfel, un aer conditionat de calitate trebuie sa satisfaca cu exactitate cerintele cumparatorului, sa fie durabil in timp si sa consume cat mai putin.

Mai mare nu este intotdeauna mai bun; performantele si eficiența sunt cele care conteaza. Inainte de a achiziyiona un sistem de aer conditionat, trebuie sa va asigurati intotdeauna ca sistemul dvs. este dimensionat corespunzator pentru a corespunde nevoilor si bugetului dvs. Avem urmatoara grila de clasificare :

  •  Pentru incaperile cuprinse intre 10 – 25 de mp se recomanda utilizarea unui aer conditionat cu capacitate de 9000 BTU;
  •  Pentru incaperile cuprinse intre 15 – 35 de mp se recomanda utilizarea unui aer conditionat cu capacitate de 12000 BTU;
  • Pentru incaperile cuprinse intre 30 – 50 de mp se recomanda utilizarea unui aer conditionat cu capacitate de 18000 BTU;
  •  Pentru incaperile cuprinse intre 40 – 70 de mp se recomanda utilizarea unui aer conditionat cu capacitate de 24000 BTU.

Daca aparatul de aer conditionat nu mai sufla aer rece si nu elimina condens,probabil nu mai are suficient freon.

Nivelul de zogmot este o caracteristica importanta in alegerea aparatului de aer conditionat mai ales daca destinatia acestuia este spatiul de dormit. Intensitatea nivelului de zgomot este masurata in decibeli (dB) si este data in mod normal de capacitatea aparatului, astfel, pentru dormitoare este recomandata instalarea unor aparate cu capacitate mica.
Nivelul de zgomot poate varia si in functie de treapta de viteza la care este setat aparatul, asadar, acelasi aparat fiind mai silentios in treapta 1 de viteza fata de atunci cand este folosit la intensitate maxima in ultima treapta de viteza dar si de felul de climatizare, incalzire sau racire.

Se realizeaza grosier cu un filtru de material plastic, similar cu o sita. Poate fi tratat cu o solutie antibacteriana. Necesita operatii curente de intretinere, se scoate din aparat, se spala cu apa rece (atentie, nu cu apa calda deoarece este material plastic si se poate deforma) se usuca ferit de soare (din aceleasi considerente, material plastic, se poate deforma).
Filtrarea particulelor mai mici de praf se poate face cu o retea metalica alimentata la o tensiune mare, cu amperaj mic, astfel incat sa se creeze un camp electromagnetic care sa prinda particulele foarte mici de praf, chiar si de tigare: ex.: Filtrul PLASMA de la LG

BTU/h (British Thermal Units/hour) este un indicator care arata capacitatea de racire pe ora a aerului conditionat.

SEER (Seasonal Energy Efficiency Ratio) exprima eficienta consumului de energie electrica pentru un aer conditionat. Cu cat indicatorul SEER este mai ridicat, cu atat scade nivelul de energie electrica consumata. SEER se calculeaza ca raport intre BTU/h si numarul de wati consumati.

Conform ultimelor studii expunerea la poluanții atmosferici in interior poate fi de 100 de ori mai mare decat in aer liber. . Cu toate acestea, nu toate particulele din aer pot fi eliminate. Dispozitivele de filtrare pot ajuta la eliminarea particulelor prea mici pentru a fi prinse in vid. Unele dispozitive de filtrare includ unitati de lumina UV, filtre de aer, ventilatoare de recuperare a energiei (VRV), ventilatoare de recuperare a caldurii (HRV) si dispozitive electronice de curatare a aerului.